V pořadí čtvrtá výstava pořádaná v rámci projektu 5x5x5 nese název Chuť. Tento smysl je v základním pojetí vnímán jako možnost rozlišovat mezi kyselým, sladkým, slaným a hořkým. Chuť je primárně spojována s jednou z našich základních potřeb – bojem proti hladu, se kterým úzce souvisí i uspokojení našich chutí. Atraktivní vyobrazení pokrmů je dnes součástí všech marketingových a propagačních strategií každé společnosti zabývající se gastronomií. Stejně tak již holandští mistři ve svých zátiších s rozprostřenými tabulemi pracovali s iluzí dokonalosti a luxusu zobrazeného. Tito malíři ale rovněž upozorňovali na pomíjivost, která se na jejich plátnech projevovala rozkladem tkáně či hnilobou. V současnosti existuje podobný kontrast především ve srovnání bohatého a konzumního Západu, jenž plýtvá potravinami, a chudých krajin, ve kterých podvýživa a hlad ohrožuje většinu obyvatelstva. Pojem chuť ale nese také přenesený význam v souvislosti s často používaným spojením „mít chuť na něco…“.