Mohl to být Halloween.

Umělecká noc na Pragovce

 

24.10.2017, Pragovka  Art District, Kolbenova 923/34a

 

Pragovka si vás dovoluje pozvat na další z multižánrových večerů.  Synchronizované vernisáže ve třech galerijních prostorách, workshopy, konference, performance,otevřené ateliéry několika umělců v jednom křídle Pragovky, happening  Mothers Artlovers, bar a afterparty, to vše se stane jednoho  úterního pozdně říjnového večera na Pragovce.   Nebudou chybět masky, dýně, trocha ohně a umění.

Program:

 

13:00 meeting Mothers Artlovers – představení projektu Liga otevřených mužů- přístupné pro veřejnost /Commonspace Konírna

15:00 Workshop Terezy Damcové- Bubačka- výroba masek z dílny umělkyně Terezy Damcové /Commonspace Konírna

 

17:00-19:00  Něžný Barbar. Venkovní ohňová performance Petra Puflera.

17.00 – 19.00 fotografický workshop s Divým tvorem-halloweenské focení těhotných skrz cameru obscuru vyrobenou z dýně  / The White Room/(http://divytvor.cz/)

18:00 Vernisáž Bez tváře / Pavel Tichoň, Jakub Janovský/ budoucí prostory Pragovka Gallery

18:30 Vernisáž Peter Cabocký/ prostory Pragovka Gallery

18:00 – 21.00 happening Mothers Artlovers (https://mothersartlovers.tumblr.com/) Mateřská revoluce  / The White room/

19. 00 – performance Kateřiny Olivové /vernisáž/ / The White Room/

19:00-22:00 otevřené ateliéry  v prostředním křídle Pragovky

20:00-  party a afterparty / Commonspace Konírna

Pragovka se 24.10. 2017 otevře všem bez rozdílu: vítáme děti, těhotné, milovníky umění i ty, kteří přijdou jen ze zvědavosti a věříme, že nikdo z nich se při návštěvě industriální budovy, zasvěcené umění , nebude nudit. Na programu bude například prezentace projektu Liga otevřených mužů, workshopy pro děti i dospělé, ale i performance, vedené skupinou Mothers Artlovers. Jedna z vedoucích členek  brněnské sekce této skupiny, vytvořené jako podpůrná skupina pro matky umělkyně, Kateřina Olivová, je také kurátorkou výstavy To je Mámovo! ve White Roomu Pragovky. V rámci programu Mothers Artlovers bude dále možné zúčastnit se workshopu Bubačka- šití masek s Terezou Damcovou  od 15 hod v Commonspacu Konírna, od 17:00 fotografického workshopu s Divým Tvorem, využívající Cameru Obscuru vyrobenou z dýně. Mothers Artlovers také na Pragovku přivezou happening s názvem Mateřská revoluce. V rámci otevření výstavy To je Mámovo! pod kurátorským vedením Kateřiny Olivové proběhne jedna z jejích performancí.

Večer ale není věnován pouze mateřství a ženským tématům : Na programu je například ohnivá  a světelná performance rezidenta Pragovky Petra Puflera, zvaného též Světlonoš s názvem Něžný barbar, která tvořivým způsobem reaguje na minulost areálu ČKD, těsně sousedících s Pragovkou a na osobu  Vladimíra Boudníka, který byl s areálem spjat. Tato pocta Vladimíru Boudníkovi bude k vidění od 17:00 ve venkovní části Pragovky.

Následovat budou vernisáže Petra Cábockého v části zvané Pragovka Gallery I a v druhé části Pragovka gallery vernisáž výstavy Bez Tváře rezidentů Pragovky Jakuba Janovského a Pavla Tichoně  (obojí v přízemí Pragovky). V prvním patře krom vernisáže ve White Roomu  s názvem To je Mámovo! budou mezi 19 a 23 hodinou otevřené ateliéry několika umělců- malířky Veroniky Landy, Sochařské pohotovosti, malířů Lawrence Wellse a Tomáše Prchala a nebude chybět ani bar a afterparty s DJ.