Doprovodný program postupně představí tvorbu studentů Visual Arts na UMPRUM zastoupených na výstavě Povstanou ve své jednotě

 

Workshop Fukuwarai (福笑い), 14:00–16:00

Workshop vedený studenty magisterského programu Visual Arts na UMPRUM představí japonskou hru Fukuwarai (福笑い). Každý účastník se naučí jak vyrobit vlastní hru Fukuwarai pomocí zakreslování rysů obličeje, které následně přetváří v nové překvapivé tváře. Svými znalostmi a smyslem pro hru vytvoří Chen-Ting Wei (Tchaj-wan, ilustrace) a Mizuki Sukagawa (Japonsko, grafický design) zábavný a kreativní zážitek pro všechny zúčastněné. Workshop je vhodný pro děti i dospělé a bude veden v českém i anglickém jazyce. Materiály budou k dispozici.

  

Komentovaná prohlídka / Guided tour, 16:30–17:30

Vydejte se s kurátorem Conradem Ericem Armstrongem na komentovanou prohlídku výstavy Things Rise As One / Povstanou ve své jednotě: Díla studentů magisterského programu UMPRUM Visual Arts. Prohlídka umožní nahlédnout do uvažování o jednotlivých vystavených dílech i výstavy jako celku a podnítí diskuzi a zpětnou vazbu od účastníků prohlídky. Vedeno v češtině a angličtině.