24h Performance je unikátní experimentální performanční forma. Jedná se o hybridní mix mezi skupinovou performancí, reálným životem ve městě, výstavou, hudební produkcí, demonstrací, festivalem, survival zkušeností, dočasnou autonomní zónou, natáčením filmu, climaxem a poesií.

 

24h Performance je volné pokračování 7. ročníku tradičního Festivalu Performance pořádaného Galerií Ferdinanda Baumanna.

 

Autorka: Darina Alster

Technické řešení: Michal Kindernay, Pavel Havrda

 

Performují: David Helán, Lenka Klodová, Tomáš Ruller, Kateřina Olivová, Jana Orlová, Miloš Šejn, Mariana Kuželová, Hana Magdonová, František Kowolowský, Sonya The Moon, Jan Škrob, Martin Zet, Katarína Kadijevič, skupina In Sáček Veritás, Tomáš Ruller a ateliér Performance Favu, Šárka Říhová, Barbora Makalová, Jakub Kolpek, Jolana Šturmová, Zuzana Pipková, Tereza Holubová, Magdalena Junková, Šimon Klus, Anna Kroupová, Roza Pogosian (RU), Lady Gaby (DE), Jáchym Říčánek, Vell Sv, Viktor Fuček (SK), Aneta Jaurisová, NEWkus aka Sára Wollasch a Barbora Smékalová, Antonín Brinda a Martina Dobiášová

 

Hudba: Zeynab Gueye, Polina Revunenko (UA), Mikuláš Mrva, Ursula Sereghy 

 

Performance jako médium má potenciál vytvářet nové vztahové struktury mezi lidmi, prostředími (Hakim Bey), či mezidruhové vztahy (Donna Haraway). Vytváříme kolektivní tělo, hybridní organismus, autonomní systém. Podtématem našeho experimentu je pohyb ve městě.

 

Situace ve Štěpánské pasáži, v klubu Swim I na Václavském náměstí budou non stop snímat kamery a streamovat je online. Stream bude možné sledovat i v klubu Swim nebo na webu. Jednotlivé prvky skupinové performance tak budou zároveň prezentovány jako videoinstalace v průběhu akce, a to díky aplikaci, kterou vyvíjejí Michal Kindernay a Pavel Havrda.

 

Foto: Jolana Havelková, Světlana Lopato, Camila Vieira, Robert Carrithers