Zažít Ostravu jinak

Sousedská slavnost v okolí Domu umění v Ostravě je určena nejen pro ty, kteří na Jurečkově ulici bydlí, ale i pro ty, kteří tu pracují nebo se procházejí i pro ty, které zajímá, jak se v této čtvrti žije. Zábava zajištěna, občerstvení také. 

 

PROGRAM GVUO

 

13–18 h

OTISK MÍSTA (v přilehlém parku)

Pojďme se dotýkat věcí, přírodnin a nalezených fragmentů místa, budeme je otiskovat do poddajné hlíny a odlévat do sádry. 

 

13–18.30 h

VĚTROVLAJ (v přilehlém parku)

Prostor oživíme instalacemi z papírů a drátků, které necháme vlát mezi stromy. Vítr si s nimi bude povídat. 

 

13–18.30 h

SAMOOBSLUŽNÁ DÍLNA (v přilehlém parku)

Přijďte si hrát s barvami, chytat světlo a stíny, ofrotovat všechno kolem, nebo jen tak malovat a čmárat. K dispozici budou papíry, kreslící potřeby, barvy a jiné.

 

15.30 h a 16.30 h

KOMENTOVANÁ PROHLÍDKA (v Domě umění a okolí)

Seznámíme vás s historií Domu umění a jeho bezprostředním okolím.

 

Zažít město jinak

Abychom jako obyvatelé měst vystoupili ze stereotypu vnímání veřejného prostoru a uvědomili si jeho hodnotu. Na slavnostech dostávají hlavní prostor místní obyvatelé, jejich nápady, um, dílny, hry, ale také místní podniky a organizace, kapely, divadelní soubory a podobně.

 

Můžete zde poznat spousty zajímavých lidí ze svého okolí, naučit se od nich to, co umí, navázat či prohloubit místní spolupráci, poukázat na výhody zklidněných lokalit nebo kultivovat vztahy mezi zájmovými skupinami (samosprávami, podnikateli a obyvateli).