Hravá výstava věnovaná inspiracím z cest do zemí tropického podnebného pásu a formovaná převážně z odpadového materiálu plastových lahví, nalezených přírodnin a suvenýrů. Velkolepá zátiší exotických krajin nabízí osobitý pohled do rozličných koutů světa, vzpomínky a dojmy z cest ožívají v recyklovaných rekvizitách a modelacích skutečnosti, výsledkem jsou nevšední a fascinující dioramata.

  

Veronika Richterová pro Galerii Josefa Jambora připravila částečnou reprízu úspěšné výstavy v Botanické zahradě v Praze z roku 2010, kterou nově doplnila o současnou tvorbu. Mezi objekty z recyklovaných PET lahví objevíte například africké bubny, obří motýly či recyklované bytosti z darů moře. Seznámíte se zde také s autorskými knihami umělecké dvojice o cestách do Japonska, Kuby či Kambodži.

  

Výstava je součástí projektu Společnou cestou partnerské a umělecké dvojice Veroniky Richterové a Michala Cihláře, který proběhne na dvou místech v Tišnově. V muzeu představí své Deníčky a nálezy z cest do tropických oblastí grafik Michal Cihlář.

  

kurátorka: Radka Kaclerová