Průřezová výstava kunsthistoričky, pedagožky, malířky i performerky žijící a tvořící v srdci Valašského Meziříčí. Výstava představuje jak vzpomínkové cykly Benátky, moře, tak  kresebné záznamy z cest, témata pokušení, květin, oblaků, ostrovů a stromů i abstraktní  práce vytvářené pomocí sprejů a šablon. Těšte se i na vtipné prostorové exponáty a překvapení z Hondurasu a Mexika. 

Alena pozemná se narodila v roce 1941 v Uherském Hradišti. Dětství a mládí prožila v Brně. Zde po jedenáctileté střední škole absolvovala studium dějin výtvarného umění na Filozofické fakultě Univerzity J. E. Purkyně (dnes Masarykova univerzita). Po sňatku se odstěhovala do Valašského Meziříčí, kde pracovala jako historička umění v muzeu a posléze v archivu. Vyučovala dějiny
výtvarné kultury na Střední uměleckoprůmyslové škole sklářské 
ve Valašském Meziříčí.Kreslila a malovala od dětských let. Navštěvovala lidové školy umění v Brně a ve Valašském Meziříčí, kde ji silně ovlivnila malířka a učitelka Jana Ullrichová. Malbě a grafice se intenzivněji věnovala od 70. let 20. století. Vystavuje doma i v cizině.