“Použití kolektivní moudrosti pro reálné řešení našich nejpalčivějších globálních problémů se ukazuje jako sen, který možná nebude tak výstřední, jak se zdá.”
Craig HAMILTON

“I když je inidividualita krajně vzácná a neobyčejně důležitá z evoluční perspektivy, pokud zkoumáte pečlivě, co inidividualita je, zjistíte, že je to otevřený systém, který reflektuje větší kulturní a psychologickou historii našeho druhu.”
Christopher M. BACHE

Nové paradigma spojitosti – posun od “privátní mysli” k “rozšířené mysli” a k ekologii vědomí. “Skupinové pole” a “skupinová mysl”. Metody rozvoje kolektivní inteligence: “dialogy” Davida Bohma, týmové učení Petera Sengeho, globální konverzační hnutí World Café Juanity Braun. Laboratoř pro sociální změnu Mitche Saunderse, Institut Kointeligence Toma Atleeho, Global Leadership Initiative Petera Sengeho, Josepha Javorského a Otto Schramera (MIT) – hledání cest k řešení globálních problémů, k rozvoji moudré demokracie a vědomé evoluci sociálních systémů. Evoluční účel a pokrok v přírodě (Teilhard de Chardin, Ken Wilber, Steve McIntosh).

Přednáší a diskutuje: Jiří ZEMÁNEK
historik umění, kulturní aktivista a publicista, člen občanského sdružení Pilgrim a české sekce Budapešťského klubu

VSTUP 50,- Kč
info: Jiří Zemánek (777 117 466)

Přednáška je podpořena grantem Ministerstva kultury ČR

Další informace viz rovněž: Zdeňka Brychtová
m +420 605 011 533
e brychtovazdenka@gmail.com
e Zdenka.Brychtova@ucimesepribehy.cz
e z.brychtova@creativegate.cz