Galerie Artwall (opěrná zeď Letenských sadů na Nábřeží kpt. Jaroše a Edvarda Beneše, Praha srdečně zve na otevření další ze série výstav umístěných na opěrné zdi Letenských sadů:

Galerie Artwall (opěrná zeď Letenských sadů na Nábřeží kpt. Jaroše a Edvarda Beneše, Prahasrdečně zve na otevření další ze série výstav umístěných na opěrné zdi Letenských sadů:
Vernisáž se ukuteční ve čtvrtek 24. 1. 2019 na plovoucím baru U Bukanýra (Nábřeží Ludvíka Svobody 1)

kurátorky: Lenka Kukurová, Zuzana Štefková

Rozdělení společnosti vyjádřené v gestech
Výstava Jána Triašky Live Long and Prosper zobrazuje gesta rukou vyjadřující různé ideologické, ale i obecně lidské postoje a přístupy. Znázorňuje symboly, které jsou fenomény dnešní doby. Na každém z výstavních panelů se vždy překrývají dvě kresby s protikladným významem: nenávistné gesto s gestem schválení, křesťanství a budhismus, nacistický pozdrav se symbolem palce nahoru. Námětem výstavy je podle slov autora „pnutí mezi jednotlivými skupinami ve společnosti“.
Ján Triaška (* 1977 Nový Sad, Srbsko) studoval v letech 1996 – 1999 malbu na Akademii umění v Novém Sadu. V roce 2003 absolvoval magisterské studium na Katedře malby na Vysoké škole výtvarných umění v Bratislavě, kde v roce 2007 obhájil doktorát a v roce 2017 se habilitoval. Působí jako vedoucí Katedry malby na Fakultě výtvarných umění Akademie umění v Banské Bystrici. Žije a pracuje v Bratislavě.