Dvoijce ilustrátorů a grafiků působících pod názem Take Take Take, Nikola a Jindřich Janíčkovi, patří v současné knižní grafice mezi špičku. Mladý pár má na svědomí desítky publikací – od knížky o cyklistovi Vladimíru Vondráčkovi, kterou jistě znáte z loňské výstavy v Polagraphu Brno, přes ilustrovanou ústavu České republiky třeba až po knihu fotografií, kterou publikovali pro neznámého autora, jehož negativy nalezli a absolutně jim uhranuly.

 

Take Take Take mimo vlastní publikace také na pražském Vyšehradě otevřelo knihkupectví, které se specializuje na výběr toho nejlepšího, co na poli knižní grafiky vzniká. Cílem knihkupectví je nabídnout pouze takové knížky, které jsou graficky výjimečné – a tak zde najdete jak beletrii, tak třeba uměleckou či odbornou literaturu. 

 

V brněnském Polagraphu, resp. v jeho pop-up galerii, od 2. září Take Take Take představí svůj kurátorský výběr knih a sérii limitovaných sítotiskových plakátů, které v posledních letech vytvořili mladí čeští grafici. Všechny knihy i plakáty zde budou samozřejmě k zakoupení. V rámci pop-upu proběhne 11. října i série přednášek a besed na téma knižní ilustrace a grafiky.

  

Opening party začíná v 18.00.

Zahraje DJ a hosty budou Nikola a Jindřich Janíčkovi.