1. prosince se uskuteční druhá cesta Vlaku kultury ve směru z Drážďan do Prahy. Tentokrát se zpěvačkou, textařkou, herečkou a umělkyní Annou Mateur. Vlastním jménem Anna-Maria Scholzová, narozená v Drážďanech, je držitelkou Německé ceny malého umění (Deutscher Kleinkunstpreis), Divácké ceny Marlene či Ceny města Drážďany v roce 2017. Ve vlaku se objeví jako „Orakelmateur“. Zhotoví zde nové ilustrace a svému publiku vyloží tarotové karty, aby společně viděli budoucnost (proběhne v německém jazyce).
~ S vaší zakoupenou jízdenkou máte nadcházející den možnost navštívit šest budov Národní galerie v Praze, či se zúčastnit komentované prohlídky v 11 hodin ve Veletržním paláci.
>> KOUPIT JÍZDENKU

Vlak kultury je společným projektem Národní galerie v Praze a Státních uměleckých sbírek Drážďany. Tento rok pro vás vyjede celkem čtyřikrát, pokaždé s jinými umělci na palubě: dvakrát z Drážďan do Prahy, dvakrát z Prahy do Drážďan.
Projekt Vlak kultury Praha–Dresden se koná ve vlakových vozech Eurocity, které poskytly společnosti České dráhy a Deutsche Bahn.
 
~ Vlak kultury se koná s podporou Goethe-Institutu, Česko-německý fond budoucnosti/ Deutsch-Tschechischer Zukunftsfonds a Českého literárního centra, sekce Moravské zemské knihovny v Brně.
Z Drážďan do Prahy: Interaktivní umělecká výprava s drážďanskou zpěvačkou, textařkou, herečkou a ilustrátorkou ve speciálním konferenčním voze (proběhne v německém jazyce)

PROGRAM
Pátek, 1. prosince 2017
14:30
Setkání na hlavním nádraží v Drážďanech, nástupiště 1
Přivítání a nástup do konferenčního voze
15:08
Odjezd vlaku, na pozdní příchod cestujících bohužel nelze čekat, platnost jejich jízdenky v tomto případě propadá.
17:27
Příjezd na pražské hlavní nádraží
Večer & přenocování
Večerní program je individuální, případný nocleh si cestující zařizují sami.
Sobota, 2. prosince 2017
11:00–12:30
Komentovaná prohlídka ve Veletržním paláci Národní galerie v Praze sbírky českého umění od expresionismu přes kubismus po surrealismus s lektorskou Pavlou Černochovou Váňovou. Prohlídka se uskuteční v německém jazyce.
Místo setkání: u pokladen
Zpáteční cesta
Zpáteční cestu z Prahy do Drážďan si každý cestující zařizuje individuálně.
V ceně vstupenky je zahrnuta cesta z Drážďan do Prahy s Jakubou Katalpou a Davidem Zábranským v konferenčním vozu, komentovaná prohlídka ve Veletržním paláci stejně jako volný vstup do všech dalších budov Národní galerie v Praze po celý víkend.
Více o Vlaku kultury Praha–Dresden