Léto s FAMU je zase tady! Od 20.6. pro vás opět budeme pravidelně servírovat svěží filmy od studentů přední české filmové školy, jejichž snímky v tomto výběru jinde moc často neuvidíte!

 

Po loňském úspěchu večerů s letním kinem a filmy FAMU budou projekce už tradičně probíhat ve druhém zálivu Pragovky, který zdejší kino činí jedinečným, jelikož mu dodává ochoz. Pro Pražáka představuje industriální Pragovka a její okolí krásný výlet do Ostravy, který však trvá metrem jen patnáct minut z Václaváku do stanice Kolbenova; do míst, kde se ulice jmenují zpravidla po tom, co v nich dávno zkrachovalo a v jejíchž postindustriálních prostorách působí silná umělecká komunita.  

Záměrem tvůrců programu letního kina je souznít s místní – pragováckou – uměleckou tvorbu převážně mladých tvůrců a obohatit ji o další, tedy filmovou dimenzi. Dramaturgie letošních projekcí bude obdobná jako v minulém roce. Pro filmové pásmo jednoho večera je vybrán vždy určitý společný a jednotící prvek, kterým je nejčastěji téma, ale někdy třeba i forma. 

 

První filmový večer, který se bude konat 20. 6., bude navíc obohacen nepravidelnou událostí Dolce far niente, které nabízí setkání s umělci a kurátory, možnost návštěvy galerie před začátkem kina a v neposlední řadě i lahodné občerstvení Kafe•Pragovka a PERMANENT BEER FEST. 

Začátek projekcí po setmění – cca 22 h. V případě nepříznivého počasí se promítá uvnitř budov Pragovky. Vstupné: Zdarma. Po celé léto

/

11. 7. Od absurdity ke sci-fi

Pásmo vybraných filmů je tvořené pestrým mixem kratších hraných, animovaných i dokumentárních snímků, které od absurdity některých poznatků současné vědy přecházejí přes žánr fantasy až ke sci-fi.

Na okraji, r. Barbora Chalupová (14:02)

Olga, r. Kryštof Hlůže (5 min) 

Lesapán, r. Pavel Soukup (22:19)

Anticorro, r. Tomáš Frkal / Šimon Štefanides (3:53)

Anticorra, r. Jiří Volek / Marek Dvořák (5:11)

Neil, r. Martin Pošta (5:58)

Rybáři, r. Bára Anna Stejskalová (10:12)

Buffer Zone Blues, r. Franz Milec (9:00)