Soirée v MeetFactory představí aktuální dění výtvarné dramaturgie v prostorách bývalé továrny. 

Večer zahájí vernisáž výstavy Jany Babincové a Pavly Nešverové Zákon. Mohutné zvuky varhanních píšťal z kostela Sv. Salvátora v Praze rozezní zdi Galerie Kostka. Společný projekt autorek Jany Babincové a Pavly Nešverové propojí text, hudbu a obraz v monumentální audiovizuální instalaci, jejíž vznik podléhá pevně daným zákonitostem. Biblické pasáže jsou hudebně interpretovány a zvuk je následně převeden do vizuální podoby. Rytmus a melodie odpovídá počtu písmen, barvy odpovídají tónům…Výsledný souzvuk barev, tónů a tvarů stimuluje smyslové vnímání hraničící se synestezií.

V Galerii MeetFactory proběhne komentovaná prohlídka skupinové výstavy Afterbirth of a Dream, kterou povedou kurátoři Christina Gigliotti aJan Zálešák

V rámci Soirée v MeetFactory bude pokřtěna kniha výtvarníka a performeraDavida Helána. Dvojjazyčný autorský slovník s názvem Časopysk zvítězil v minulém roce ve výzvě pilotního ročníku projektu Artist Book#1.
Projekt Artist Book#, jehož autorem je kurátor Jaro Varga, rozšiřuje galerijní dramaturgii MeetFactory o publikační činnost, která bude zaměřena výhradně na vydávání autorských knih a uměleckých publikací.
  
Atmosféru letního večera v továrně u kolejí doplní DJ, dobré jídlo a pití. 

 ——

Vstup zdarma 

Line-up: 
19:00 Vernisáž v Galerii Kostka 
19:30 Komentovaná prohlídka v Galerii MeetFactory 
20:30 Křest knihy Časopysk