22:22 2

Jan Mikulka, Michal Ožibko, Jan Uldrych, Zdeněk Trs, Aleš Brázdil, Jakub Hubálek, Alžběta Josefy

Po roce od prvního vydání skupinové výstavy 22:22 (The Chemistry Gallery, červenec 2013) opět představíme nejnovější tvorbu výrazné skupiny autoru, jejichž tvorbu spojuje klasická zobrazivá olejomalba, která v jejich pojetí propojuje malířství starých mistrů se současností. Šest výrazných malířů i tentokrát doprovodí výrazná ženská malířská osobnost – Alžběta Josefy. 

Tvorbu všech zúčastněných autorů je možné shrnout pod pojmy jako zobrazivá figurální malba, hyperrealismus či klasická olejomalba po vzoru starých mistrů. Každý z nich však tento svůj způsob vyjádření uchopuje po svém. Zároveň jde o autory, jejichž malířské mistrovství již dosáhlo uznání v zahraničí (cena Královské společnosti v Londýně na výstavě v Mall Galleries pro Jana Mikulku v roce 2013 či cena diváků na výstavě v National Portrait Gallery v Londýně pro Michala Ožibka v roce 2010 a pro Jana Mikulku v roce 2011). Tuto silnou skupinu autorů, která si je blízká generačně i výrazově, byste neměli přehlédnout!

Výstava bude probíhat od 18. 6. – 19. 7. 2014. 

Přijďte se podívat na současnou klasickou malbu mladých českých autorů, jejichž tvorba je oceňována nejen v České Republice, ale i v zahraničí.