Retrospektiva umělecké skupiny Rafani u příležitosti 20 let její existence na sebe vzala podobu Quality TV seriálu. Ve dvou „sezónách“ bylo v prostorách Atria uvedeno už pět epizod rekapitulujících základní principy, na kterých bylo vybudováno a realizováno skupinové vědomí i praxe. Skupina byla založena v roce 2000 tehdejšími studenty pražské Akademie výtvarných umění a po dvou dekádách existence se stala kodifikovanou součástí nejen lokálních dějin umění. Analogicky k televizním seriálům je dán základní dramaturgický rámec tohoto výstavního projektu, ale konkrétní forma jednotlivých dílů je závislá na dynamicky se proměňujících institucionálních i společenských kontextech.

 

4HLAV je závěrečnou epizodou výstavního seriálu skupiny Rafani probíhajícího v uplynulých dvou letech v Atriu Pražákova paláce. Nový krátký film se na dvou projekcích věnuje tématu společné identity, která se zdaleka netýká jen našich hrdinů. Ti si ke spolupráci tentokrát přizvali grimovou dvojici P/ST, která pro 4HLAV vytvořila původní skladbu.

  

kurátor: Ondřej Chrobák

  

Projekt se uskutečňuje za finanční podpory Ministerstva kultury České republiky, státního fondu kultury České republiky a statutárního města Brna.