Jana Babincová
Pavla Nešverová

GAMMATONE 

Audiovizuální prostorová instalace kombinuje videoprojekci přes vertikální objekty zavěšené v prostoru galerie White Room s jejich zvukovými výstupy. Rytmus rozmístění barevných tyčinek ovlivňuje následně rytmus hudební kompozice, jejich tvary determinují vizuální podobu projekce. Instalace se tedy stává „oživlou“ trojrozměrnou partiturou. Hudební skladba je rozložena do několika rozměrů formou různých technik – zvuku, počítačové animace a prostorové instalace. Vnitřní architektura skladby, tempo, vychází z matematického principu dělení čísla 330, rytmus je určen pozorováním zavěšených objektů. Výsledná skladba je doplněna o elektronickou postprodukci. Instalace rozvíjí zkoumání vztahu malby, grafiky, zvuku, pohybu a objektu, zaplňuje celý prostor galerie, výrazně akcentuje site-specific rozměr.

White Room Gallery, Kolbenova 923/34a, vernisáž se koná 1. června v 18 hodin, výstava potrvá do 30. června 2017. Otevřeno denně po telefonické domluvě s autorkou na čísle – 775 957 848.

Program vernisáže –

18 – 20 Prohlídka výstavy
18 – 24 Hudební produkce – DJ Ida Elastic a další
21 – 22 Letní kino – Japonský film Čaroděj ze země Oz

Občerstvení zajistí Kavárna Týnská.

Současně s výstavou GAMMATONE bude v objektu Pragovky otevřena také výstava Malý Formát, výběr kurátora Petra Pokorného několika rezidentů Pragovky a výstava v Depo Gallery.