2 dny s ateliérem Performance Jiřího Kovandy

Pragovka Gallery a performance.fud Vás srdečně zvou , abyste s námi strávili závěrečné dva dny výstavy "Avšak když nastala noc, změnil se zármutek v radost" ateliéru Performance na FUD UJEP Jiřího Kovandy na Pragovce. 

program:

19. 7. 
15:00 / Workshop
18:00 / Meet the Artist & Meet the Curator – komentovaná prohlídka

20. 7. 
18:00 / Dernisáž 

Ateliér performance FUD:
Avšak když nastala noc, změnil se zármutek v radost

1. Výstava​ ​ ateliéru​ ​ Performance​ ​ Fakulty​ ​ umění​ ​ a​ ​ designu​ ​ v​ ​ Ústí​ ​ n/L.​ původně zamýšlela ​ klást​ ​ důraz​ ​ na​ ​ propojení​ ​ performativních​ ​ postupů​ ​ a​ ​ tvorby „věcných“​ ​ artefaktů. Výstava měla představovat objekty,​ ​ instalace​ ​ i​ ​ fotografie​ ​ (nikoli​ ​ ovšem​ ​ stroze​ ​ dokumentačního charakteru),​ které vzniknou na základě tělesných aktivit v konkrétním prostoru.
2. Výstava nakonec vznikala na půdorysu dětské stolní hry "Z pohádky do pohádky". Ta však byla především pomůckou a vodítkem při instalaci a rozmístění jednotlivých prací, nikoli společně sdíleným tématem. I když několik prací je vytvořeno speciálně pro tuto příležitost na základě hry a dalších několik prací vzniklo na místě ve vztahu k tomuto prostoru, nechtěli jsme se nechat vést zvnějšku nastavenými pravidly. Každý mohl přispět tím, co ho osobně právě v tuto chvíli zajímá, co mu v tuto chvíli přijde nejvhodnější bez ohledu na volbu ostatních. Takže výstava je vlastně přehlídkou jednotlivých, na sobě nezávislých prací, jen minimálně kurátorsky korigovanou, která představuje činnost studentek a studentů tohoto ateliéru v celé její šíři. 
Kurátoři: Jiří Kovanda, Ivana Zochová

Vystavující umělci: Karíma Al-MukhtarováMaxmilian Berdych, Bára Čápová, Otýlie DiatkováBerta Holoubková, Anna Elizabeth Chládková, Stanislava KarbusickaJiří KovandaGabriela Kronďáková, Krůtí směs R.I.P., Aneta Kučeříková, Josef Málek, Eva Myroniuková, Markéta Nešporová, Karolína Pajerová, Jiří Pitrmuc, Kristýna PozlerováRobin Seidl, Marie Scheerbaumová, Veronika​ ​ Schmidtová, Josef​ ​ Schorm, Tereza Šimková, Nela Ungerová, Lucía​ ​ Vasiĺová, Klára Vlachová, Adéla Waldhauserová, Anna Zemanová, Ivana​ ​ Zochová, Kristýna Žižková.