V červnu bude ulicemi Brna projíždět charitativní galerijní tramvaj Galerie Ratolest, která představí díla současné generace mladých umělců. Galerie Ratolest je projektem neziskové organizace Ratolest Brno a její snahou je podporovat začínající talentované tvůrce a zároveň pomáhat dětem a mladým lidem, kteří se ocitli v nepříznivé životní situaci. Galerijní tramvaj, která je výstavním prostorem Dopravního podniku města Brna, můžete zastihnout na většině běžných tramvajových linek.

Téma výstavy se nese v duchu teorie motýlího efektu, která je založena na myšlence, že i jedno mávnutí motýlích křídel může způsobit vichřici na druhé straně zeměkoule. Stejně tak může i malá pomoc změnit život ohroženého dítěte. Právě pomoc sociálně znevýhodněným dětem, mladým lidem a rodinám s dětmi je také hlavním posláním organizace Ratolest Brno. Všechna díla mladých umělců jsou prodejní a jejich koupí podpoříte nejen konkrétního umělce, ale současně také klienty sociálních programů organizace. Aktuální nabídku děl galerie najdete na stránkách www.galerieratolest.cz.

Galerie Ratolest
Galerie Ratolest vznikla v roce 2008 jako umělecko-charitativní projekt občanského sdružení Ratolest Brno. V současné době sdružuje více jak třicítku mladých umělců, kterým pomáhá propagací jejich jména a tvorby. Spolupracuje však také se zavedenými autory, kteří se rozhodli podpořit dobročinnou myšlenku projektu. Garanty galerie jsou malířka a ilustrátorka Věra Tataro a Krištof Kintera.

Partnery výstavy jsou Dopravní podnik města Brna a velkoplošná tiskárna Cat Cut s.r.o.